Kozje mlijeko 3l

 15,90

Domaće kozje mlijeko dobiveno sirovinom iz vlastitog stada, što nam osigurava kvalitetu i autentičnost proizvoda. Kozje mlijeko se koristi kao podrška i pomoć kod liječenja bronhitisa, srčanih bolesti, suzbijanje alergija, jačanje pluća i dišnog sustava, te bolesti žuči i žučnih kamenaca. Ima nisku razinu alergena te je vrlo lako probavljivo.

  • Lako probavljivo
  • Doprinosi održavanju normalne razine kolesterola
  • Doprinosi funkciji kardiovaskularnog sustava
  • Doprinosi normalnom metabolizmu nutrijenata
  • Bogato kalcijem i ostalim mineralima
Kategorija: Oznake: ,

Opis

Domaće kozje mlijeko

Jedna od najzdravijih namirnica koju možemo unijeti u organizam je domaće kozje mlijeko. Kozje mlijeko jača imunitet, štiti od raka, bogato je vitaminima i mineralima, a djeluje i kao prirodni sedativ. Kozje mlijeko je odličan saveznik u borbi protiv bronhitisa i alergija.

Domaće kozje mlijeko bogato je kalcijem i fosforom, odnosno s dva važna elementa za čvrstoću i zdravlje kostiju. U kozjem mlijeku pronalazimo velike količine cinka i selena, koji su snažni antioksidansi, i koji nam pomažu sačuvati jak tjelesni imunitet. Mnogi naučnici danas preporučuju piti kozje mlijeko u slučaju anemije koja je izazvana manjkom željeza u krvi.

Kozje mlijeko je mnogo sličnije majčinom mlijeku od kravljeg i iz tog razloga naš organizam može iskoristiti više hranjivih sastojaka iz kozjeg mlijeka. Istovremeno, ova sličnost u sastavu mlijeka omogućuje mnogo lakši prolazak kozjeg mlijeka kroz naš probavni sustav. Višak kiseline u želucu, gastritis i čir želuca postaju bolesti naše svakodnevnice. Na žalost, ti poremećaji u probavnom traktu javljaju se iz više ili manje poznate etiologije i kod najmlađih, tako da je redovna uporaba kozjeg mlijeka kod djece iznimno korisna što dokazuju i mnogi znanstveni radovi.

Kozje mlijeko sadrži puno više hranjivih sastojaka od kravljeg mlijeka, što znači da ga možete popiti manje, a istovremeno unijeti istu količinu hranjivih sastojaka. Samo jedna šalica kozjeg mlijeka osigurava gotovo 40% preporučene količine kalcija i nevjerojatnih 20% vitamina B  koji nam je dnevno potreban. Postoje i istraživanja kako konzumiranje kozjeg mlijeka može pomoći našem organizmu u apsorpciji mnogih drugih vitamina i minerala. Kozje mlijeko ima manje “loših masti” u usporedbi s kravljim mlijekom, a njegova konzumacija donosi mnoge zdravstvene prednosti. Kozje mlijeko odličan je dodatak svakom planu mršavljenja. Visok sadržaj proteina čini ga odličnim izborom za osobe koje žele kvalitetan obrok nakon odlaska u  teretanu, a koji će pritom zadovoljiti njihove nutritivne i energetske potrebe.

  • Kozje mlijeko zdrava je alternativa kravljem mlijeku zbog lakše probavljivosti, posebno u djece i onih koji imaju želučane tegobe prilikom konzumacije mlijeka drugih životinja. Izvrsna probavljivost kozjeg mlijeka, pravilan sastav masnih kiselina i njegov sadržaj bioaktivnih spojeva pogodni su za liječenje ili sprječavanje određenih zdravstvenih stanja. Kozje mlijeko može imati blagotvoran učinak na poremećaje malapsorpcije i upalne bolesti crijeva. 
  •  Kozje mlijeko karakterizira­ju bolja probavljivost
  • Dokazano je da kozje mlijeko povoljno utječe na iskoristivost željeza, bakramagnezija, cinka i selena

Svi naši proizvodi su dobiveni od nehomogeniziranog i pasteriziranog mlijeka, a čime se osigurava njihova zdrastvena sigurnost.

Pasterizacija je postupak toplinske obrade koja ima za cilj uništenje svih patogenih mikroorganizama i značajnu redukciju broja prisutne mikroflore te inaktivaciju pojedinih enzima u mlijeku.

Dodatne informacije

Težina 3 g

Možda će vam se također svidjeti…